Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ.

Φίλοι και φίλες του Πανελευσινιακού,


Σας καλωσορίζω στο επίσημο και πλήρως ανανεωμένο blog του ΑΟΚ Πανελευσινιακός, που βρίσκεται στην διάθεσή σας ώστε να σας ενημερώνει για όλα τα τεκτενόμενα που αφορούν την αγαπημένη μας ομάδα,την "Δική μας ΟΜΑΔΑ" , την ομάδα της πόλης μας.
Ο Πανελευσινιακός Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης γιορτάζει φέτος τα 5 χρόνια «ζωής» του και όλοι εμείς από την μεριά μας, αλλά και εσείς οι φίλοι και «δύναμη» της ομάδας , θα κάνουμε τα πάντα για να δούμε τον Πανελευσινιακό μας ακόμα πιο μεγάλο, ακόμα πιο ισχυρό!
Το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ομάδας μας, από πλευράς τίτλων. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Ομιλος Νότου) ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη για το 2010 και ταυτόχρονα έκανε τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες ακόμα μεγαλύτερες. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας για να κρατήσουμε τον Πανελευσινιακό στην κορυφή.



Με ειλικρινή εκτίμιση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

grbasket web news Headline Animator

Αισιοδοξία στους Σταχυοφόρους για το παιχνίδι με τον Πιερικό




Το Σάββατο 28/11 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί τελικά το παιχνίδι του Πανελευσινιακού ΑΟΚ και του Πιερικού/Αρχέλαου για την 7η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 29/11 άλλαξε όμως μέρα και ώρα διεξαγωγής λόγω της κλήσης των αθλητών του Πανελευσινιακού Σεραφείμ Θέου και Θανάση Στραγανιώτη στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο στρατόπεδο των Σταχυοφόρων επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων της μετά από το εξαιρετικό ξεκίνημα που την έχει φέρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο προπονητής του Πανελευσινιακού , Γιώργος Σκαραφίγκας, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και όλοι οι παίχτες δηλώνουν έτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα στην Κατερίνη. ’……. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος αλλά το ίδιο θεωρώ πως είμαστε κι εμείς. Η ομάδα του Πιερικού είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους αθλητές και στα συν της είναι η βοήθεια του κόσμου, που είναι ο 6ος παίχτης της. Εμείς από την μεριά μας κάνουμε την καλύτερη δυνατόν προετοιμασία και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι στο ματς να αποδείξουμε πως η μέχρι τώρα παρουσία μας στο πρωτάθλημα μόνο τυχαία δεν είναι……’’ δήλωσε στο blog μας ο Center της ομάδας Χρήστος Μπαρμπαρής (φώτο) και συνέχισε ‘’…..Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και ξέρουμε μέσα από την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις αλλά και τα αποτελέσματα των αγώνων πως έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο αν μη τι άλλο σεβαστό από κάθε αντίπαλο. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι μία ευκαιρία λοιπόν να αποδείξουμε σε όλους και πρώτα από όλα στους εαυτούς μας πως πράγματι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως ο Πιερικός/Αρχέλαος. Εύχομαι και πιστεύω το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού να μας βρει νικητές…..’’ Η αποστολή του Πανελευσινιακού θα αποχωρήσει την Παρασκευή στις 16:30 για την Πρωτεύουσα της Πιερίας με τις ευχές όλων των φιλάθλων της Ελευσίνας και του Θριασίου να επιστρέψει με το 2πλό της νίκης!!!

Πανελευσινιακός ΑΟΚ - Κεραυνός Αιγίου 69-57 5η νίκη για τους Σταχυοφόρους


Νίκη για ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Πανελευσινιακού που επικράτησε του Κεραυνού Αιγίου με 69-57. Οι Σταχυοφόροι ευτύχησαν να έχουν σε σπουδαία μέρα τον Γιώργο Τύρλα που σημείωσε 27 πόντους. Από την αρχή του αγώνα οι παίχτες του Γιώργου Σκαραφίγκα ήλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και ήταν μπροστά στο σκορ κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 33-30. Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Γιατρά γύρισε την άμυνα της σε ζώνη με αποτέλεσμα να δυσκολέψει πολύ στο σκοράρισμα τους κυανόλευκους. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ με 47-45. Στην 4η και τελευταία περίοδο φάνηκε πως οι παίχτες του Πανελευσινιακού ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι που θα τους κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας και με ώριμες επιλογές στην επίθεση και την συνήθεις πίεση στην άμυνα κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Τύρλας και Θέος. Από τους Αχαιούς που προσπάθησαν για την νίκη αλλά στο τέλος έμειναν για μία ακόμα φορά με την πικρία της ήττας ξεχώρισαν οι Εκινέ, Πετρόπουλος και Κυριακίδης. Μέτρια η διαιτησία των Αναστόπουλου και Κοντίλη που εκνεύρισε πολλές φορές τους φιλάθλους αλλά και τους πάγκους των δύο ομάδων.

Πανελευσινιακός - Κεραυνός Αιγίου 69-57
Διαιτητές: Αναστόπουλος Α. - Κοντίλης.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 33-30, 47-45, 69-57.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 2, Βεντούρης 4 (1), Πρόκος 2, Στραγανιώτης 3, Κοτίνης 6, Τύρλας 27 (1), Διολέτης, Κωνσταντακόπουλος, Μπαρμπαρής 3, Θέος 17, Μπαλάφας 5 (1).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Γιατράς): Κυριακίδης 11 (1), Κανελλόπουλος, Κολιόπουλος, Πετρόπουλος 10 (1), Ανθης 7 (1), Σαμουρέλης, Γραμματικός 4, Γεώργαρος 11 (1), Εκινέ 14.

Να παραμείνουν στην κορυφή θέλουν οι Σταχυοφόροι

Μία μέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την ομάδα του Κεραυνού Αιγίου και ο προπονητής της ομάδας κ. Γιώργος Σκαραφίγκας έχει στην διάθεση του για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο όλους τους παίχτες ετοιμοπόλεμους. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον coach των Σταχυοφόρων που ακόμη μία φορά αναμένεται να έχουν στο πλευρό τους την συμπαράσταση πολλών Ελευσίνιων φιλάθλων στο κλειστό της «Γούβας» Οι κυανόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν το σερί των νικών που θα τους κρατήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει γευθεί την χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα και έρχονται στην Ελευσίνα με σκοπό την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου. Οι Αχαιοί του Μάκη Γιατρά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού και δηλώνουν έτοιμοι για την αναμέτρηση. Στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης αξίζει να σημειώσουμε ,πως ο coach των Σταχυοφόρων κ. Σκαραφίγκας έχει καθίσει στον πάγκο του Κεραυνού την σαιζόν 2007-2008 με αποτέλεσμα την άνοδο της ομάδας στην Α2 και παίχτες δύο νυν κυανόλευκους, τους Γιώργο Τύρλα και Δημήτρη Πρόκο. Επίσης από την ομάδα του Κεραυνού ο Σάββας Κυριακίδης έχει φορέσει την φανέλα με το στάχυ την περίοδο 2002-2003.

Βαγγέλης Μπαλάφας: "Αισθάνομαι τυχερός που αγωνίζομαι στον Πανελευσινιακό"


Μπορεί να είναι μόλις 26 χρονών (3-6-1983) φέτος κλείνει τα 13 του χρόνια στην ομάδα (με εξαίρεση την περίοδο 1999-2000 που δόθηκε δανεικός στην Νέα Πέραμο). Ο λόγος για τον Αρχηγό της ομάδας Βαγγέλη Μπαλάφα. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση ο Βαγγέλης μίλησε στο blog μας , για τα πρώτα του χρόνια στην ομάδα, τα πέτρινα χρόνια του Συλλόγου , την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τι πιστεύει για το μέλλον της ομάδας.

Ερ.: Βαγγέλη πόσα χρόνια είσαι στην ομάδα του Πανελευσινιακού; Μπαλάφας: Τα πρώτα μου βήματα ήταν σε ηλικία 13 ετών το 1996. Ξεκίνησα να παίζω στις ακαδημίες της ομάδας με πρώτο μου Προπονητή τον σημερινό μου συμπαίκτη Μελέτη Διολέτη!!!. Σιγά σιγά προωθήθηκα στην ανδρική ομάδα, ένα χρόνο πήγα δανεικός στην ομάδα της Νέας Περάμου και από το 2000 έως σήμερα παίζω στην ανδρική ομάδα του Πανελευσινιακού.

Ερ.: Έχεις σκεφθεί να φύγεις από την ομάδα; Μπαλάφας: Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην ομάδα είναι φυσικό να έχω περάσει καλές και κακές στιγμές. Έχω περάσει από όλα τα στάδια. Από τον 13ο της ομάδας μέχρι και σήμερα που είμαι Αρχηγός της. Καμία στιγμή όμως δεν μου πέρασε από το μυαλό να φύγω από την ομάδα. Για κάποιους από εμάς είναι ο Πανελευσινιακός είναι κάτι παραπάνω από μία απλή μπασκετική ομάδα. Για μένα είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου , ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου της καθημερινότητας μου.

Ερ: Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η δυσκολότερη χρονιά σου στην ομάδα; Μπαλάφας: Όπως καταλαβαίνεις τα 13 χρόνια που ανήκω στις τάξεις του Πανελευσινιακού έχω ζήσει όλες τις επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας του αλλά και τα πέτρινα χρόνια της ομάδας. Η περίοδος που η ομάδα έπεσε από την Β΄Εθνική (2004-2005) ήταν πολύ δύσκολή για όλους. Κάναμε μία (1) μόλις νίκη σε είκοσι έξι (26) αγώνες και όπως καταλαβαίνεις ήταν πολύ δύσκολη και κακή εμπειρία. Καλές στιγμές έχω ζήσει αρκετές με την ομάδα μας. Κορυφαία θεωρώ πως ήταν η περσινή χρονιά που σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα καταφέραμε να κόψουμε το νήμα πρώτοι. Για κάποιους από εμάς ήταν πολύ σημαντικό, διότι έγινε με πρωταγωνιστές γηγενείς παίχτες της ομάδας. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς τους Ελευσίνιους παίχτες διότι αποδείξαμε πως πραγματικά υπάρχει ταλέντο στην πόλη μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό όλοι όσοι ασχολούνται με το Ελευσινιακό μπάσκετ.

Ερ: Ποια νομίζεις πως θα είναι η φετινή πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής; Μπαλάφας: Η φετινή χρονιά για τους περισσότερους στην ομάδα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε καταφέρει πραγματικά όμως να γίνουμε ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από όλο το Τεχνικό επιτελείο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και νομίζω πως δείγματα της δουλειάς μας φαίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Στόχος της ομάδας είναι να παίζουμε όμορφο μπάσκετ ώστε να το ευχαριστιόμαστε πρώτα από όλους εμείς που αγωνιζόμαστε. Κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα.

Ερ.: Θέλω κλείνοντας να μου πεις για τους φιλάθλους της ομάδας και κάτι που θέλεις να προσθέσεις εσύ σαν ευχή. Μπαλάφας: Η στήριξη του κόσμου στην ομάδα είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος μας δείχνει πραγματικά αγάπη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Τους θέλουμε στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια. Σημαντική όμως είναι και η βοήθεια και η στήριξη της Διοίκησης της ομάδας. Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω θεωρώ πως ο Πανελευσινιακός είναι πολύ τυχερός που έχει στο τιμόνι του ανθρώπους που τον αγαπούν και δίνουν όλη τους την ενέργεια στην ομάδα. Ειλικρινά νιώθουμε πολύ τυχεροί όλοι οι καλαθοσφαιριστές που ανήκουμε στο δυναμικό αυτής της ομάδας. Με τέτοιους ανθρώπους η ομάδα μας μόνο καλές μέρες έχει να περιμένει.

Βαγγέλη να σε ευχαριστήσω πολύ για τον χρόνο που μας διέθεσες και να σου ευχηθώ ότι καλύτερο σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Μπαλάφας: Και εγώ σας ευχαριστώ και περιμένω όλους του αγνούς φιλάθλους στο γήπεδο να μας στηρίξουν στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Έπιασε κορυφή

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Βόρεια Ελλάδα, πέτυχε ο Πανελευσινιακός. Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα επιβλήθηκε με 65-68 της Αναγέννησης/Φλόγας στο κλειστό της Πολίχνης. Οι «Σταχυοφόροι» έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Παίζοντας καταπληκτική άμυνα(με πολύ διάθεση και ενέργεια) και έχοντας καθαρό μυαλό στην επίθεση το α’ ημίχρονο τους βρήκε να προηγούνται με 34-42 . Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θέλοντας να αποφύγουν την 5 συνεχόμενη ήττα τους ανέβασαν ρυθμό στο παιχνίδι τους , όμως οι παίχτες του Πανελευσινιακού με αιχμή του δόρατος τους Τύρλα, Μπαλάφα, Αβραμίδη και Στραγανιώτη κατάφεραν να επιστρέψουν με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους. Με αυτή την νίκη οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν στην κορυφή του Βαθμολογικού πίνακα με 4 νίκες και 1 ήττα.

Αναγέννηση/Φλόγα - Πανελευσινιακός 65-68

Διαιτητές: Νικολούλης - Παγώνης.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 34-42, 44-50, 65-68.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΦΛΟΓΑ (Κοντογιάννης): Καλαμπάκας 5, Μωϋσιάδης 11, Ονάσογλου 1, Γαλανίδης 10 (2), Γεωργούλας 5, Κοθράς 10 (1), Ζαρογιάννης 7, Καρυπίδης 16 (4).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης,Βεντούρης 6, Στραγανιώτης 14 (1), Κοτίνης 4, Τύρλας 16, Διολέτης 8,Κωνσταντακόπουλος, Μπαρμπαρής 1, Θέος 6, Μπαλάφας 13 (3).

Κανονικά στις προπονήσεις Πρόκος και Κοτίνης




Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Δημήτρη Πρόκο. Ο έμπειρος guard , φετινό απόκτημα της ομάδας, φαίνεται πως ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προπονητή της ομάδας , Γιώργου Σκαραφίγκα. Σίγουρα όλοι στην ομάδα περιμένουν πολλά από τον Δημήτρη, που λόγο του τραυματισμού του, δεν είχε την ευκαιρία να βοηθήσει στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Στις προπονήσεις επιστρέφει και ο Νικόλας Κοτίνης , που ταλαιπωριόταν από ένα τραυματισμό στους προσαγωγούς. Έτσι μετά από καιρό οι "Σταχυοφόροι" δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και ετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση/Φλόγα.

Απόρθητο φρούριο η «Γούβα»


Έδρα φόβητρο για όλους τους αντιπάλους των κυανόλευκων έχει γίνει το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευσίνας. Σχεδόν ένα (1) χρόνο (16-11-08) συμπλήρωσαν οι Σταχυοφόροι αήττητοι . Η τελευταία τους ήττα , ήταν από την ομάδα του Α.Ο. ΨΥΧΙΚΟ με σκορ 74-86. Το σερί συνεχίζεται και στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με τους παίχτες του Γιώργου Σκαραφίγκα να μετατρέπονται «αφιλόξενοι» απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Σταχυοφόροι κάνοντας το Κλειστό της «Γούβας» όπως χαϊδευτικά αποκαλούν την έδρα τους απόρθητο φρούριο. Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Γ΄ Εθνική
29/11/08 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΜΙΛΩΝ 93 - 67
14/12/08 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ 67 - 66
04/01/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕ 64 - 55
18/01/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 65 - 52
01/02/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΟ 80 - 56
15/02/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑ 79 - 63
08/03/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 66 - 57
22/03/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 75 - 54
05/04/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ 79 - 64
25/04/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 73 - 65
Β΄ Εθνική
25/10/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ - ΜΕΝΤ 91 - 72
08/11/09 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ - ΚΑΠ 84 - 68

3η Νίκη για τον Πανελευσινιακό


«Επαγγελματική» νίκη για τους Σταχυοφόρους απέναντι στο συγκρότημα των Β. Προαστίων. Η ομάδα ευτύχησε να έχει σε καταπληκτική μέρα τους Βαγγέλη Μπαλάφα και Σεραφείμ Θέο φορτώνοντας και οι δύο μαζί με 50 πόντους το καλάθι των αντιπάλων. Η ομάδα μας για μία ακόμα φορά παρουσίασε θετική εικόνα και κατά διαστήματα ξεσήκωσε τους 350 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν και σήμερα στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο. Η Αγία Παρασκευή για 30 λεπτά ήταν κοντά στο σκορ, δυσκολεύοντας αρκετά την ομάδα μας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως φαίνεται πως στέρεψαν από δυνάμεις,η ομάδα μας ήταν εύστοχη στα σουτ των 3πόντων απέναντι στην άμυνα ζώνης με αποτέλεσμα την εύκολη νίκη και την διαφορά των 16πόντων με τελικό σκορ 84-66. Πολλά λάθη η διαιτησία των Ντάβαρη και Σιώκα που σε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι «κατάφεραν» να εκνευρίσουν τους πάγκους των δύο ομάδων αλλά και όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Με αυτή την νίκη , η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα, παρέμεινε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής.
Αναλυτικά το σκορ:

Πανελευσινιακός - Αγ. Παρασκευή 84-68
Διαιτητές: Ντάβαρης - Σιώκας.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 47-41, 69-59, 84-68.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 9 (1), Βεντούρης 5 (1), Κωνσταντακόπουλος 2, Στραγανιώτης 5 (1), Τύρλας 2, Διολέτης 6, Μπαρμπαρής 3, Κορές 2, Θέος 24 (5), Μπαλάφας 26 (3).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Τσαφαράς): Σαρίκας 14 (1), Χατζηκωστής 10 (2), Αρχος, Γιαουρτόγλου, Ζερβός 22 (1), Καράμπας 2, Μπίκας 4 (1), Μούγιος 3, Κτίστου 8 (1), Χριστόδουλος 5.

Επόμενη αγωνιστική (15/11): Μαντουλίδης - Αίας Ευόσμου, Πιερικός/Αρχέλαος - Λαύριο, Κεραυνός Αιγίου - Πανερυθραϊκός, Αναγέννηση/Φλόγα - Πανελευσινιακός, Αγ. Παρασκευή - Απόλλων Πάτρας, Μ. Αλέξανδρος - ΜΕΝΤ, ΑΕΚ Αργ.- Απόλλων Καλ., Δούκας - Κομοτηνή.

Δημοσθένης Αβραμίδης: " Έτοιμοι για την νίκη την Κυριακή, κακή παρένθεση η ήττα στον ΜΕΓΑ"


Την βεβαιότητα πως το παιχνίδι της Κυριακής ήταν μία κακή παρένθεση για την Ομάδα μας εξέφρασε με δηλώσεις του στο blog μας ο Ελευσίνιος καλαθοσφαιριστής , Δημοσθένης Αβραμίδης. Ο playmaker των Σταχυοφόρων σε ερώτηση μας για το πώς εκτιμά την μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος δήλωσε τα εξής: «.....Είναι πολύ νωρίς για να μπορέσεις να εκφέρεις άποψη για την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες αυτή την περίοδο. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Εμείς σαν νεοφώτιστοι στην κατηγορία έχουμε ως στόχο την παραμονή της ομάδας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν όλα πάνε κατ’ ευχή και είμαστε όλοι υγιείς τότε θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μας αναλογεί.» Στην συνέχεια ερωτώμενος για την ήττα της ομάδας μας στην Θεσσαλονίκη από την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου ο Δημοσθένης μας είπε : «...... Ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι. Εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δεν μπορέσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει. Ήμασταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε πολύ κλειστή και σφιχτή άμυνα και νομίζω πως αυτή ήταν η λεπτομέρεια που κρίθηκε το ματς. Δεν μένουμε σε αυτή την ήττα. Ούτε το πρωτάθλημα κερδίσαμε τις πρώτες δύο (2) αγωνιστικές που κερδίσαμε τον Απόλλωνα και την ΜΕΝΤ , ούτε τώρα ήρθε η καταστροφή από μία ήττα. Θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και μέσα από την καλή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις , αυτή η ήττα , να είναι μία κακή παρένθεση.» Τέλος για το παιχνίδι της Κυριακής δήλωσε: «.... Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εφησυχάζει ότι η ομάδα της Αγίας έχει μέχρι τώρα μόνο ήττες. Ξέρουμε πως διαθέτει ένα καλό σύνολο από ώριμους και καλούς αθλητές και μάλλον από συγκυρία βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία. Εμείς μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση και νομίζω πως μαζί με το Προπονητικό επιτελείο θα είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι της Κυριακής , με μοναδικό σκοπό την νίκη. Κλείνοντας θέλω να καλέσω όλους τους φιλάθλους της Ελευσίνας αλλά και του Θριασίου να έρθουν στο γήπεδο και να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας. Τους έχουμε ανάγκη και εμείς από την μεριά μας θα κάνουμε το παν για να τους το ανταποδώσουμε προσφέροντας τους όσο το δυνατό ποιοτικό Basketball. Νομίζω πως το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι ήταν ένα δείγμα γραφής.»

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ 68-62

Ο Πανελευσινιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει με το 2πλο στις αποσκευές του από την Θεσσαλονίκη. Οι Σταχυοφόροι του Γιώργου Σκαραφίγκα δεν κατάφεραν να παίξουν το μπάσκετ που μας έχουν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό , απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε πολύ κακό μπάσκετ. Η Ομάδα δεν επέβαλε τον ρυθμό της, ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια (5/20 3ποντα) και δεν έτυχε της καλύτερης μεταχείρισης από το διαιτητικό δίδυμο, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί άλλοθι για την ήττα.
Οι κυανόλευκοι την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο την ομάδα της Αγίας Παρασκευής (17:00) με μοναδικό στόχο την νίκη που θα κρατήσει την ομάδα στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μ. Αλέξανδρος - Πανελευσινιακός 68-62
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Θ. - Σαλικίδης.
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 30-27, 49-44, 68-62.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κοντονάσιος): Δήμας 14 (1), Χρυσοχού, Σκαρλάτος 2, Μήτσικας 2, Καρατζάς 14 (4), Μυστιλιάδης 6 (1), Αρμούτης 12 (1), Μαλέτσιος 15, Μπάκος, Κιγμέτογλου 2, Πατρίκης 1.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 4, Βεντούρης 6, Κωσνταντακόπουλος 2, Στραγανιώτης 5 (1), Τύρλας 14, Διολέτης 5 (1), Μπαρμπαρής, Κορές 4 (1), Θέος 11 (1), Μπαλάφας 11 (1)