Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ.

Φίλοι και φίλες του Πανελευσινιακού,


Σας καλωσορίζω στο επίσημο και πλήρως ανανεωμένο blog του ΑΟΚ Πανελευσινιακός, που βρίσκεται στην διάθεσή σας ώστε να σας ενημερώνει για όλα τα τεκτενόμενα που αφορούν την αγαπημένη μας ομάδα,την "Δική μας ΟΜΑΔΑ" , την ομάδα της πόλης μας.
Ο Πανελευσινιακός Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης γιορτάζει φέτος τα 5 χρόνια «ζωής» του και όλοι εμείς από την μεριά μας, αλλά και εσείς οι φίλοι και «δύναμη» της ομάδας , θα κάνουμε τα πάντα για να δούμε τον Πανελευσινιακό μας ακόμα πιο μεγάλο, ακόμα πιο ισχυρό!
Το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ομάδας μας, από πλευράς τίτλων. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Ομιλος Νότου) ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη για το 2010 και ταυτόχρονα έκανε τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες ακόμα μεγαλύτερες. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας για να κρατήσουμε τον Πανελευσινιακό στην κορυφή.



Με ειλικρινή εκτίμιση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

grbasket web news Headline Animator

Άλωσε...... και το Άργος ο Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ.


Σπουδαία εκτός έδρας βαθμολογική νίκη πέτυχε ο Πανελευσινιακός στο Άργος (55-68) απέναντι στην τοπική ομάδα της Α.Ε.Κ. Άργους. Για μία ακόμα φορά του συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα επέστρεψε με το 2πλό της νίκης στις αποσκευές του απέναντι σε μία ομάδα που είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Με το παιχνίδι αυτό ολοκληρώθηκε ο Α΄ Γύρος του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, με τους Σταχυοφόρους να φιγουράρουν μόνοι στην 2η θέση.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για ακόμα ένα παιχνίδι φέρνοντας τους μπροστά στην πρώτη περίοδο με 16-20. Το ίδιο έγινε και στην 2η περίοδο διευρύνοντας την διαφορά στους 10 πόντους και την ομάδα να προηγείται στο ημίχρονο με 27-37.

Για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι όλοι είχαν διάθεση στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση οι παίχτες του Πανελευσινιακού έδειχναν πως ήταν προετοιμασμένοι για την σπουδαία νίκη. Η εικόνα στην επανάληψη ήταν ακόμα καλύτερη φέρνοντας την διαφορά στους +18 πόντους. Τελικό αποτέλεσμα 55-68 για την ομάδα του Θριασίου που ευτύχησε να έχει σε σπουδαία μέρα όλους όσους αγωνίστηκαν. Άτυχη στιγμή για τους Σταχυοφόρους ο τραυματισμός του Γιώργου Τύρλα 4 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού όταν μετά από καλάθι πάτησε πόδι αντιπάλου με αποτέλεσμα το διάστρεμμα στο δεξί του αστράγαλο. Καλή η διαιτησία των Πίγκα και Μάλαμα σε ένα εύκολο όπως αποδείχθηκε για αυτούς απόγευμα.

ΑΕΚ Άργους - Πανελευσινιακός 55-68

Διαιτητές: Πίγκας - Μάλαμας.

Τα δεκάλεπτα: 16 - 20, 27 - 37, 39 - 54, 55 - 68.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Οικονομάκης): Παπαντωνίου 5 (1), Λάππας 19 (2), Στατεράς 1, Οικονομάκης, Βρύνας 5 (1), Φλεβάρης, Μπιτζής 2, Γκαβανόπουλος 11 (3), Νικολόπουλος 8, Μπέλλης 4.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 6, Βεντούρης 10 (2), Πρόκος 9, Στραγανιώτης, Τύρλας 17, Διολέτης, Μπαρμπαρής 3, Θέος 15 (3), Μπαλάφας 8 (2), Τύρλας.

Τμήματα υποδομής

Τα τμήματα υποδομής είναι η μεγαλύτερη επένδυση για τον Πανελευσινιακό Α.Ο.Κ. Παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 6 - 18 ετών συμμετέχουν σε ανάλογα τμήματα όπου αναπτύσσουν το ταλέντο τους και προετοιμάζονται να γίνουν οι αυριανοί πρωταγωνιστές της Ομάδας , με την Ομάδα να δίνει καταρχήν προτεραιότητα στην δημιουργία ανθρώπων με χαρακτήρα , την προετοιμασία τους για την ενήλικη ζωή και την ηθική διαπαιδαγώγηση τους.
Ο Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής κ. Παπαδόπουλος και πέντε προπονητές στελεχώνουν και φέτος τις Ακαδημίες. Επιβλέπων του προγράμματος είναι ο Προπονητής της Ανδρικής Ομάδας κ. Γιώργος Σκαραφίγκας που έχει αναλάβει ρόλο σχεδιασμού , εποπτείας και προπονητικού-αγωνιστικού συντονισμού των Τμημάτων Υποδομής . Με τις γνώσεις , την εμπειρία , την παιδαγωγική τους προσέγγιση και την ευχάριστη διάθεση επιτυγχάνουν τη διδασκαλία των δεξιοτήτων του μπάσκετ και προετοιμάζουν τα παιδιά για ένα δίκαιο ομαδικό αλλά και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Απώτερος σκοπός μας να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στο Δήμο Ελευσίνας αλλά και σε ολόκληρο τον νομό Δυτικής Αττικής, να δώσουμε στους νέους την δυνατότητα να αθλούνται στον ελεύθερο χρόνο τους και να δημιουργήσουν συναναστροφές σε ένα υγιές και ακίνδυνο περιβάλλον.
Τα τμήματα στεγάζονται σε 3 κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Ελευσίνας ,με εύκολη πρόσβαση : στο Ανδρέας Δασκαλάκης , στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο δίπλα στην Δ.Ε.Η. Και στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας. Οι προπονήσεις των Ακαδημιών λαμβάνουν μέρος τρείς φορές την εβδομάδα , (Τρίτη-Τετάρτη) Σάββατο και Κυριακή ενώ παράλληλα οι αθλητές μας έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αγώνες, στο εσωτερικό τουρνουά, στο καλοκαιρινό camp και σε άλλες εκδηλώσεις του συλλόγου.
Για περισσότερες πληροφορίες των τμημάτων υποδομής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα :
210 5545158 / 210 5540160 / 6942 461 814 / 6973 038 032

















Σε εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία εν όψη Άργους για τους Σταχυοφόρους


Σε ρυθμό προπονήσεων από σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Πανελευσινιακού μετά την μεγάλη νίκη επί του Πανερυθραικού Α.Σ. την περασμένη Κυριακή. Έπειτα από δύο σπουδαίες νίκες με Λαύριο (Εκτός) και Πανερυθραικό (Εντός) ακολουθεί ένας ακόμα δύσκολος αγώνας με αντίπαλο την Α.Ε.Κ. Άργους/Πήγασο και όλοι στις τάξεις των κυανόλευκων θέλουν να διευρύνουν το σερί των επιτυχιών.
Στις προπονήσεις επανέρχεται ο Νικόλας Κοτίνης που ήταν εκτός προπονήσεων δύο εβδομάδες λόγο ενός προβλήματος στους προσαγωγούς , εκτός όμως παραμένουν οι Κορρές και Παπακωνσταντίνου.
Στις τάξεις του συλλόγου επικρατεί μεγάλη εφορία αφού το Σαββατοκύριακο που πέρασε όλα τα αγωνιστικά τμήματα (Προμίνι - Μίνι - Παιδικό - Νεανίδες - Εφηβικό - Ανδρικό ) απέσπασαν το ροζ φύλλο αγώνα, δείγμα γραφής της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται πέρα από την πρώτη ομάδα και στις υποδομές του συλλόγου. Για τον λόγο αυτό έχει συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη (20:00) στα γραφεία του συλλόγου με τους Προπονητές ώστε να γίνει ενημέρωση στο σώμα για την πορεία όλων των τμημάτων και την αγωνιστική κατάσταση αυτών.

Μόνος 2ος ο Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ.




Σε ένα κατάμεστο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο από 500 !!! φιλάθλους και των δύο ομάδων ( περίπου 60 φίλους της Ερυθραίας) ο Πανελευσινιακός για μία ακόμα φορά παίζοντας κατά διαστήματα μπάσκετ υψηλού επιπέδου νίκησε την ομάδα του Πανερυθραικού Α.Σ. με τελικό σκορ 70- 58.
Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα ήταν συνεπές στο ραντεβού του ακόμα μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα με το ροζ φύλο αγώνα. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού για ακόμα ένα παιχνίδι είχε σε καταπληκτική μέρα όλους τους αθλητές του, με εξέχοντες τους Τύρλα (Φωτο 1) και Αβραμίδη.
Οι Σταχυοφόροι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας στην ομάδα των Βορείων Προαστίων τις άγριες διαθέσεις τους και προηγήθηκαν με 7-0. Κάπου εκεί ένας πρώην Κυανόλευκος ο Φίλιππος Χόμπσον με 2 σουτ 3πόντων έβαλε την ομάδα της Ερυθραίας ξανά στο παιχνίδι. Το πρώτο 10λεπτο τελικά βρήκε τους κυανόλευκους και τους ερυθρόλευκους ισόπαλους με 19-19. Στο δεύτερο 10λεπτο ο Πανερυθραικός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 19-22 αλλά ένα γρήγορο σερί του Πανελευσινιακού τον έβαλε μπροστά στο σκορ με 24-22 και από το σημείο αυτό και μετά οι Ελευσίνιοι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε 39-36 υποσχόμενο ένα 2ο ημίχρονο με πολλές συγκινήσεις από δύο καλές ομάδες που με την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο δικαιολογούσαν την βαθμολογική τους θέση στο Πρωτάθλημα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ πιο σκληρές άμυνες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει κάποια από τις δύο στο σκορ. Αποτέλεσμα 3ης περιόδου 14-11 και η αγωνία όλων στα ύψη.... Κάπου εκεί όμως μίλησε η ψυχή δύο δικών μας παιδιών (Τύρλα-Αβραμίδη) και η μεγάλη προπονητική προσωπικότητα που λέγεται Σκαραφίγκας (φωτο 2). Νικητής του παιχνιδιού ο Πανελευσινιακός με 70-58 φέρνοντας τον μόνο στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 11 νίκες και 3 ήττες. Μέτρια η διαιτησία των Ντάβαρη - Τσώνου που ήταν πολύ ανεχτική στο σκληρό παιχνίδι των ομάδων.

Πανελευσινιακός - Πανερυθραϊκός 70 - 58

Διαιτητές: Τσώνος Β-Ντάβαρης
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 39-36, 53-47, 70-58



ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 10, Βεντούρης 6 (1), Πρόκος 2, Στραγανιώτης 7, Τύρλας 26 (1), Διολέτης 4, Κωνσταντακόπουλος 7, Θέος 6, Μπαλάφας 2.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Κοντούδης 5 (1), Ροζολής 2, Καλλιανιώτης 2, Μαντζιώρης 2, Τοπάλης 2, Πρίτσος 10, Χόμπσον 18 (3), Χαραλαμπάκης 12 (2), Παπαδόπουλος 5.

2πλο Ανόδου για την ομάδα του Πανελευσινιακού!!!


Μεγάλος νικητής στο ντέρμπυ της 13ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής αναδείχθηκε η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα. Οι Σταχυοφόροι θέλοντας να ξεπεράσουν το σοκ της προηγούμενης Αγωνιστικής και της απρόσμενης εντός έδρας ήττας ήξεραν πως για να παραμείνουν στο παιχνίδι της ανόδου θα έπρεπε να αλώσουν την έδρα του Λαυρίου. Πράγμα που τελικά επετεύχθη με τελικό σκορ 74-79. Η αρμάδα των κυανόλευκων έδειξε πως αν και νεοφώτιστοι στην κατηγορία έχουν «μέταλλο» νικητή και είναι ικανοί για το καλύτερο την φετινή σεζόν.
Το 1ο 10λεπτο δεν ήταν όπως αναμενόταν για την ομάδα μας, βρίσκοντας την 10 πόντους πίσω στο σκορ από μία ομάδα που έδειχνε να ξέρει τι ζητάει εντός του αγωνιστικού χώρου. Στην συνέχεια όμως, η ομάδα μας αντέδρασε με τον σύνηθες πλέον τρόπο της πιεστικής άμυνας στα ¾ του γηπέδου , βγάζοντας εκτός ρυθμού την ομάδα του Λαυρίου. Με καθαρό μυαλό στην επίθεση και συνεχή «πρεσινγκ» στην άμυνα κατάφερε να μειώσει την διαφορά και να προηγηθεί με βραχεία κεφαλή ενός πόντου στο τέλος του α’ ημιχρόνου (34-35)
Στην επανάληψη οι παίχτες μας έδειξαν την ίδια διάθεση στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε τελικά να φύγει με το εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές της. Έτσι με την νίκη αυτή οι παίχτες του κ. Σκαραφίγκα έδωσαν ένα μήνυμα σε όσους βιάστηκαν να τους αμφισβητήσουν μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αία Εύοσμου.
Από τον Πανελευσινιακό όλοι οι παίχτες ξεχώρισαν για το αγωνιστικό τους πάθος, ευτύχησε όμως να έχει σε μεγάλη μέρα τους Τύρλα, Θέο και Αβραμίδη. Έκπληξη η καταπληκτική εμφάνιση του νεαρού Παπακωνσταντίνου που δικαίωσε την απόφαση του προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και μάλιστα ξεκινώντας τον στην αρχική πεντάδα!!!!!
Οι φίλαθλοι του Πανελευσινιακού (60 άτομα περίπου) για ακόμα ένα εκτός έδρας ματς έκαναν αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν τα μέγιστα τους παίχτες για την νίκη.


Λαύριο - Πανελευσινιακός 74-79
Διαιτητές:
Θεονάς - Πιτσίλκας Μ.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 34-35, 57-57, 74-79

Λαύριο (Σερελής): Αθανασόπουλος, Καρβούνης 8 (2), Μπάκας 3, Σίννης 7 (1), Κασσάνος 2, Κούσουλας, Γιαννακόπουλος 27 (2), Περράκης, Σταμάτης 4, Λυκογιάννης 4 (1), Ψηλέας 19 (2).

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 12 (1), Βεντούρης 5, Πρόκος 8 (1), Στραγανιώτης 2, Τύρλας 25, Διολέτης 4, Παπακωνσταντίνου 7 (1), Μπαρμπαρής, Κωνσταντακόπουλος, Θέος 8 (2), Μπαλάφας 8.